Er zijn een paar dingen die een man kan doen om te ontspannen. En dan heb ik het niet over een massage boeken; ik heb het over echte huis, tuin, en keuken remedies die je zelf kan inzetten om even wat stoom af te blazen. Nu zie ik jullie denken; blikje bier na werk, voetval op tv, bakje nootjes erbij en even geen gezeur over kinderen, werk, of andere verantwoordelijkheden. Tuurlijk, die geef ik jullie. Maar een ontspannende hobby is vaak iets dat al in je bloed zit, iets dat je van vroeger hebt meegekregen of wat je langzaam hebt opgebouwd zodat je nu niet eens doorhebt dat je het doet. Denk aan tuinieren, de boel even goed schoonmaken, de afwas (een hele ontspannende en geestdodende activiteit) sporten, of houthakken. Iets waar je je geest even op nul kan zetten en de spanning uit de lichaam kan halen. Vaak zijn daar wel bepaalde dingen voor nodig, zo heb je voor tuinieren natuurlijk een tuin, handschoenen en goede werklaarzen nodig. Voor sporten heb je de tijd, en financiële middelen  nodig. Voor een afwasje heb je servies nodig. Voor houthakken heb je een bijl nodig, enzovoorts.

Vandaag nemen we tuinieren even onder de loep, een bezigheid die meestal ontstaat bij het hebben van een tuin en een voorliefde voor ‘ het oog wil ook wat’. In het weekend zit je in je eigen huis, met je eigen tuin, en je wil dat je huis een weerspiegeling is van wie jij bent. Of het nou een zwart witte strak gestroomlijnde Bachelorpad is, of een gezellig familiehuis, een tuin die er niet uitziet en wordt verwaarloosd zegt wel iets over een man en zijn oog voor detail.

Als je niet weet waar je moet beginnen, kijk dan eens op De Boer Drachten, en zoek wat gereedschappen uit waarvan jij denkt; ‘Dit is handig!’ Denk hierbij aan een schoffel, laarzen, handschoenen, enzovoorts. Begin lekker makkelijk; maak een idee van hoe jij wil dat de tuin eruitziet. Teken, bedenk, huur er een pro voor in; wat jij wil. Begin vervolgens met onkruid wieden. Dit is een gemakkelijke taak voor iedere beginner. Onkruid is gewoon de lelijke groene plantjes die tussen de tegels uit springen, waardoor het er chaotisch en onverzorgd uitziet. Onkruid ‘vergaat niet’, zoals ze zeggen, dus komt altijd terug. Leg een mooie grasmat aan, plant wat bloemen of planten, en begin aan jouw eigen mooie tuin!