Oorzaken van een storing bij Ziggo webmail

Oorzaken van een storing bij Ziggo webmail

Een storing op een van je apparaten is natuurlijk altijd vervelend. Naast dat apparaten storingen kunnen hebben, kunnen storingen ook voorkomen bij het verlenen van diensten. Ziggo is bijvoorbeeld de grootste internetprovider van Nederland, maar ook bij Ziggo vinden nog altijd storingen plaats. Maak jij gebruik van Ziggo webmail en ervaar je problemen met het verzenden of ontvangen van mails? Dan is er wellicht sprake van een storing bij Ziggo, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Bijvoorbeeld slecht internet, een volle mailbox of verkeerde instellingen van de mailapp. 

Wat houdt Ziggo webmail in?

Als je klant bent van Ziggo, krijg je de optie om een Ziggo mailaccount aan te maken. Je kiest eenvoudigweg iets om vóór het apenstaartje te zetten, zoals je naam. Na het apenstaartje komt dan @ziggo.nl te staan. Ook kun je bij Ziggo webmail inloggen met de volgende domeinnamen: @casema.nl, @upcmail.nl, @a2000.nl, @home.nl, @quicknet.nl en @chello.nl. Je kunt problemen met je mailaccount ervaren als er een storing bij Ziggo plaatsvindt. Deze is namelijk verbonden met de servers van Ziggo. 

Slechte internetverbinding

De meest voorkomende oorzaak van dat jij geen mails kunt sturen of ontvangen, is een slechte internetverbinding. Controleer of dit het geval is door te kijken of de WiFi wel goed ingesteld is. De WiFi-ontvangst moet aanstaan en de vliegtuigstand uit. Als het dan nog niet werkt, dan kun je kijken of de modem goed ingesteld en aangesloten is. Als laatste kun je de modem nog resetten. Is het probleem nog altijd niet opgelost, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om de hulp van de klantenservice van Ziggo in te schakelen. Zij helpen je dan verder. 

Volle mailbox

Naast een slechte internetverbinding kan het uitblijven van inkomende mails een andere oorzaak hebben. Een volle mailbox is, jawel, echt vol. Hierdoor kunnen er geen nieuwe mails meer binnenkomen. Als je een mail wil versturen naar een ander, maar je krijgt een foutmelding terug, dan zit de mailbox van de ontvanger van jouw mail wellicht vol. Gelukkig is de oplossing hiervan simpel: verwijder oude mailtjes in je inbox. Zo kan jouw Ziggo webmail er weer een tijdje tegenaan. Zie je nog altijd dat belangrijke mailtje niet? Check dan of het per ongeluk in de spambox terecht is gekomen. 

Landelijke storing

Ervaar je na het uitvoeren van bovenstaande tips nog problemen met je ziggomail? Kijk dan of er een storing is op storingsite.nl. Hierop zie je snel hoe vaak er in de afgelopen 24 uur al een melding is gemaakt van een storing of andere problemen. Je kunt eveneens zelf een melding maken van een Ziggo storing op storingsite en zo anderen met dezelfde problemen helpen. Als er een storing plaatsvindt, kun je zelf helaas niet veel ondernemen om het probleem op te lossen. Er zit dan niks anders op dan wachten tot de storing voorbij is.