Iedereen overkomt het wel eens. Je hebt een afspraak staan op een bepaald tijdstip maar je mobiele telefoon heeft het begeven en je hebt geen enkel idee hoe laat het is. Gevolg: je komt te laat. Andersom is misschien nog wel herkenbaarder. Jij bent op tijd op plaats van bestemming, maar de ander is er niet. Tegenwoordig zijn we enorm afhankelijk van onze digitale hulpmiddelen, maar dit soort frustraties zijn heel simpel te voorkomen door een klok.

In een oogopslag

Het is misschien ietwat gechargeerd dat een klok al je problemen omtrent op tijd komen oplost. Toch zul jij je verbazen hoe vaak je op de klok kijkt. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld zo een vijftig keer per dag kijkt hoe laat het is. Negen van de tien keer doe je dat misschien onbewust. Een klok in je huis op een centrale plaats is dus zeer functioneel. Alleen het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom zijn er bijna ontelbaar veel klokken in allerlei soorten en maten. Voor de plaats waar de klok moet komen kun je alleen al onderscheid maken tussen bijvoorbeeld een klok voor aan de wand, een klok voor op tafel of een simpele wekker op je nachtkastje. Op deze manier wordt het je mogelijk gemaakt om vanuit bijna elke ooghoek het huidige tijdstip te kunnen zien.

Tijdloze klokken

Natuurlijk bestaan er geen tijdloze klokken in de letterlijke zin van het woord. Figuurlijk echter wel. Zo kun je als je interieur het toelaat kiezen voor prachtige antieke klokken. Met name de grotere modellen doen het prachtig aan een wand in een open ruimte. Dit geeft een zeer chique uitstraling, terwijl het de functionaliteit van de klok ten goede komt. Wat ook zeker in de categorie “tijdloze klok” valt zijn de zogeheten stationsklokken. Doen ze op het station soms dienst als ergernis wanneer een trein vertraging heeft, in jouw huiskamer geven ze een ontzettend stoer effect. Doordat deze soort klok dubbelzijdig is, kun je wanneer deze op een centrale plek hangt vanuit allerlei hoeken de tijd aflezen. 

Koekoek

Nee, ik heb het niet over die voetbalcommentator die koekoek schreeuwt na een gemaakt doelpunt. Ik heb het over de klassieke koekoeksklok. Wil je graag op de hoogte gehouden hoe laat het is zonder te kijken? Dan is deze klok iets voor jou. Elk uur komt het vogeltje naar buiten en laat je weten op welk getal de kleine wijzer staat. Wil je dit, maar in een modern jasje? Dan kan dat! Koekoeksklokken zijn tegenwoordig ook in moderne varianten beschikbaar met een eigentijds design. Kortom, met een klok in huis hoef je nooit meer ergens te laat te komen en heb je bovendien een prachtig item in je interieur.