Originele Volkswagen velgen

Originele Volkswagen velgen

Originele Volkswagen velgen  

Misschien ben jij wel de trotse eigenaar van een Volkswagen polo of een Volkswagen golf. Volkswagen is namelijk één van de meeste verkochte automerken. Veel Volkswagen liefhebbers zijn lid van een autoclub. Dit kan bijvoorbeeld bij een auto tuning club zijn. Wanneer jij een echte fan bent, dan zal jouw Volkswagen zeker voorzien zijn van originele Volkswagen onderdelen. Hierbij kun je denken aan Volkswagen velgen bijvoorbeeld. Je zal namelijk niet zomaar universele velgen op jouw banden plaatsen of laten plaatsen. Velgen zijn er diverse soorten en maten.

Soorten velgen   

Er zijn verschillende soorten velgen op de markt verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de originele Volkswagen velgen. Zo zijn er voor elk type auto specifieke velgen verkrijgbaar. Het soort velg dat je nodig hebt is namelijk afhankelijk van de grootte van jouw Volkswagen banden. Wanneer je de eigenaar bent van een bestelbus zal je wellicht grotere velgen nodig hebben dan wanneer je de eigenaar bent van een personenauto. Je kunt vaak kiezen uit een aantal soorten velgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de kleur en het aantal spaken. Het is maar net welke velg jij het mooiste vindt voor jouw auto. Het is wel zo mooi om de velgen te kiezen die horen bij het merk auto wat jij hebt. Je wil namelijk niet dat jij rond rijdt in jouw Volkswagen met velgen van een ander automerk. Velgen zijn vaak duur in aanschaf, maar geven je auto net een wat luxere uitstraling dan gewone wieldoppen bijvoorbeeld. Tevens kunnen velgen op zowel zomer- als winterbanden gemonteerd worden. Dit soms in tegenstelling tot wieldoppen. Wanneer je trots bent op je auto, zal je jouw auto ook vaak een flinke poetsbeurt geven. Ook je lichtmetalen velgen kun je regelmatig poetsen. Hiermee zorg je ervoor dat de velgen mooi schoon blijven en mooi blinken. Wanneer je namelijk je velgen niet regelmatig reinigt, kan het zijn dat je hardnekkig vuil er niet zomaar meer afgepoetst krijgt. Er zijn diverse schoonmaakmiddelen op de markt verkrijgbaar die er speciaal voor bedoeld zijn om de velgen van jouw auto te reinigen. Naast dat Volkswagen velgen net die wat luxere uitstraling aan jouw Volkswagen geven, hebben velgen ook nog andere voordelen.

De voordelen van velgen   

De lichtmetalen velgen kennen in verhouding tot stalen velgen veel voordelen. Je kunt hierbij denken aan een betere warmteafvoer van de banden, meer behoud van de vorm en minder elastisch dan stalen velgen en ze zorgen voor betere rijeigenschappen met laagprofielbanden. Tevens zorgen lichtmetalen velgen voor een betere balans tijdens het rijden. Ook is de nauwkeurigheid in de maatvoering vele malen groter dan bij stalen velgen en zijn licht metalen velgen minder gevoelig voor corrosie. Corrosie kan optreden door de verschillende weersinvloeden. Denk bijvoorbeeld maar aan het strooien van zout op het moment dat het vriest of gesneeuwd heeft. Het is dus geen overbodige luxe om jouw Volkswagen banden van Volkswagen velgen te voorzien. Naast dat ze een fraaie en luxe uitstraling geven, bieden lichtmetalen velgen nog tal van andere voordelen. Wanneer je zelf niet zo handig bent, kun je het laten monteren van de velgen ook uitbesteden aan een automonteur. Zo’n automonteur voorziet jouw auto in een relatief korte tijd van net dat stukje extra uitstraling.