Plannen met de mannen

Plannen met de mannen

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Aan het begin van elke zomer trekken wij er met onze vriendengroep een lekker lang weekend op uit. Helaas is het mannenweekend van dit jaar gecanceld vanwege alle Corona maatregelen. Dit houdt ons natuurlijk niet tegen om alvast nieuwe plannen te maken en het in 2021 gewoon opnieuw te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Een Zoom-meeting werd ingepland, het bier werd koud gezet, de nachos met kaas en dips werden in de oven geplaatst en toen kon de voorpret beginnen. In deze blog vertel ik je graag meer over al onze wilde plannen!

De grote vergadering

In onze vriendengroep is niet alleen de jaarlijkse mannen trip een traditie geworden. Ook het plannen van de reis is binnen onze vriendengroep een heus ritueel. Zoals ik in de inleiding al liet doorschemeren kunnen wij niet bijeenkomen zonder ijskoude biertjes en zelfgemaakte snacks. De rollen zijn dan ook altijd hetzelfde verdeeld. Jan en Erik zijn de planners, zij regelen alle officiële overleggen en zorgen dat iedereen aanwezig kan zijn. Peter is de booker, hij boekt de reis en accommodatie en zorgt dat iedereen op tijd zijn paspoort heeft verlengd. Jacques is onze personal chef. Niet alleen tijdens de trip zelf, maar natuurlijk ook voor alle vergaderingen. Gezien we nu op afstand moeten vergaderen hebben Jan en Erik alles online geregeld en heeft Jacques ons een simpel recept gestuurd, zodat wij allemaal dezelfde snacks kunnen maken thuis.

Vorige week vrijdagavond was het dan zo ver: de grote vergadering via Zoom kon beginnen. Natuurlijk duurde het even voordat iedereen online was en alles technisch voor elkaar had (we zijn met z’n veertienen), maar toen konden we de vergadering dan ook officieel openen met een digitale proost.

De bestemming

We hebben elkaar natuurlijk lang niet meer in levende lijve gezien, dus eerst moest er even bijgepraat worden. Na een uurtje was het tijd om een bestemming te gaan kiezen. Het kiezen van een bestemming is in onze vriendengroep een zeer democratisch proces. De mannen hadden dan ook wat voorbereidingen getroffen en iedereen had een top 3 van favoriete bestemmingen genoteerd. Tijdens de meeting vergeleken we iedereens favorieten lijstje en werd er een zogenaamde short-list opgesteld van topbestemmingen. Vervolgens kon iedereen hier anoniem zijn stem op uitbrengen. Peter hield de peilingen bij in een speciale app. Toen iedereen had gestemd, was de uitslag dan ook direct bekend. Onze mannengroep gaat volgend jaar op reis naar – tromgeroffel: Alanya, Turkije.

Gister liet Peter in de groepsapp weten dat hij al direct een mooie reis heeft kunnen boeken via Triptime. Nu is het dus aftellen en wachten tot volgend jaar!