Sinterklaas van nu

Sinterklaas van nu

Sinterklaas en zijn pieten kwamen op 16 november aan in Apeldoorn. Alle kinderen trokken naar de stad om sinterklaas te zien. De kinderen waren verkleed als zwarte pieten en met hun ouders stonden zij klaar. Sinterklaas is door de jaren heen erg veranderd. Hij heeft een manier gevonden om zijn drukke pietjes onder controle te houden. Het zijn net kinderen benoemt hij. Dit jaar gebeurt er iets nieuws. Waarschijnlijk had sinterklaas dit allang zien aankomen maar hoofdpiet moest nog even wennen aan de nieuwe manier van denken.

Op tijd

Sinterklaas en zijn pieten waren zich aan het voorbereiden op de grote optocht. Hoofdpiet checkt of er pepernoten in de zakken zitten en assistent hoofdpiet zorgt voor de wortels van het paard, Ozosnel. Ozosnel houdt net zoveel van wortels als Amerigo deed.

Sinterklaas vraagt aan hoofdpiet: ‘Piet, zijn alle zakken goed gevuld? Ik verwacht honderden kindertjes vandaag.’ ‘Alles is in orde Sint. Maakt u zich geen zorgen.’

Sinterklaas werd gerustgesteld en over een uur zouden zij vertrekken. De andere pieten waren verantwoordelijk voor het gereed maken van het paard en het klaarzetten van zijn staf. Een uur later riep de hoofdpiet alle pieten bij elkaar. Er kwam geen gehoor. Hoofdpiet riep nog een keer volmondig. Nog steeds geen gehoor. ‘Waar zijn al mijn pieten’ Riep hij.

Assistent hoofdpiet kwam aanrennen. ‘Hoofdpiet, hoofdpiet!! Ik heb ze gevonden.’ ‘Wat is er aan de hand?’ vroeg hoofdpiet. ‘Alle pieten zitten op hun nieuw gekregen Huawei telefoons.’ Hoofdpiet wist waar dit probleem vandaan kwam en stapte naar Sinterklaas. ‘Sint, kunt u mij even vertellen waarom alle pieten op hun telefoon zitten?’

Sinterklaas antwoordden met: ‘Geen zorgen hoofdpiet, ik heb ze een klein cadeautje gegeven zodat ze niet de hele tijd met elkaar bezig te hoeven zijn.’ Sinterklaas riep iedereen bij elkaar. ‘Het is tijd om te gaan.’ Alle pieten pakten hun spullen en Sint stapte op zijn paard.

De optocht

Sinterklaas zat eindelijk op zijn paard en hoofdpiet liep naast hem met Ozosnel aan zijn hand. Het was mooi weer buiten en de kinderen juichte en sprongen een gat in de lucht.
Niks aan de hand zei Sinterklaas tegen hoofdpiet. Laten we nu de kinderen een hand geven. We zullen zien wie er stout of zoet ik geweest dit jaar. De pieten die vooropliepen gooiden allemaal pepernoten het publiek in. Tot een piet zich bedacht zijn nieuwe telefoon erbij te pakken. Snoepgoedpiet pakte zijn camera erbij en begon te filmen als herinnering. Dit kunnen wij op de terugweg naar Spanje kijken! Sinterklaas zei: ‘zijn die telefoons toch nog ergens goed voor, hé hoofdpiet.’