Sluit je zorgverzekering online af.

Sluit je zorgverzekering online af.

Vanaf 12 november kunnen we overstappen op een andere (goedkope) zorgverzekering. De verwachting is dat dit jaar meer landgenoten van baan zullen wisselen. Dit komt doordat de premies voor zorgverzekeringen naar verwachting relatief sterk zullen stijgen. Bent u nog op zoek naar een betaalbare zorgverzekering? Koop een ziektekostenverzekering online. Door veel aanbiedingen te vergelijken, kunt u veel besparen.

Wat moet u doen om de juiste verzekering te kiezen?

Iedereen kijkt nu al uit naar de zorgverzekering 2020, vooral naar de maandelijkse verzekeringspremies die we zullen moeten betalen. Veel landgenoten gaan de komende weken op zoek naar de meest betaalbare zorgverzekering. U kunt voor 31 december 2020 overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Goedkoop ja, maar wat dekt je polis?

Welke zorg heb je volgend jaar zeker nodig en welke wellicht niet? Met deze antwoorden kun je er zeker van zijn dat volgend jaar de beste zorg wordt geleverd tegen de beste prijs. Neem de nodige tijd voor het kiezen van de beste zorgverzekering want het is vaak niet makkelijk. Betaal niet te veel voor je ziektekostenverzekering, maar te weinig is ook niet goed. Het premiebedrag is zeker niet de enige factor waarmee rekening moet worden gehouden. Je premiedekking is net zo belangrijk. De juiste ziektekostenverzekering is er een hoogwaardige verzekeringen tegen de beste prijs.

De goedkoopste zorgverzekering kiezen maar wat met je Eigen risico?

Je eigen risico speelt hierin een belangrijke rol. Je eigen risico is het bedrag dat je zelf betaald. Dit eigen risico vrijwillig verhogen kan je meer voordeel opleveren. Wanneer je in 2021 veel medicatie gedurende een langere tijd nodig hebt of meermaals een gespecialiseerde arts moet raadplegen is het een goed idee om zelf je eigen risico te vergroten.

Je extra verzekering

Er zijn nog andere zorgverzekeringen die niet in de basisverzekering zijn inbegrepen. Zo is een tandartsverzekering of een verzekering voor fysiotherapie bijvoorbeeld lang niet voor iedereen interessant. Met een aanvullende tandverzekering ben je niet altijd goedkoper af. Raadpleeg je in 2021 de tandarts wellicht alleen ter controle, dan is het voordeliger om helemaal geen bijkomende tandartsverzekering af te sluiten.

Beperkte zorg

Tegenwoordig bieden veel zorgverzekeraars goedkope basisverzekeringen aan, maar het contract is beperkt (budgetbeleid). Het budgetbeleid werkt op dezelfde manier als bij een natura verzekering. Als je ziekenhuis een contract heeft met een zorgverzekeraar, is een budgetverzekering het overwegen waard.

Zorgpremie jaarlijks betalen

Degenen die elk jaar betalen, krijgen meestal een korting van maximaal 2% van hun zorgverzekeraar.

Korting op je ziektekostenverzekering

In veel gevallen kun je genieten van kortingen op je zorgverzekering. Met een collectieve verzekering bijvoorbeeld. Meestal wordt dat geregeld door werkgevers, vakbonden of gemeenten. Ben je student of zelfstandige, dan krijg je meestal ook korting op je zorgverzekering. Hoe dan ook. De tip: sluit je zorgverzekering online af

Een of meerdere zorgverzekeringen per gezin?
Meestal hebben koppels of gezinnen een zorgverzekering voor het hele gezin. Niet iedereen in het gezin heeft echter dezelfde zorgbehoefte. De moeder kan bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig hebben, waarvoor alle gezinsleden een uitgebreide (en dure verpakking) verzekering is aangegaan. In dit geval is het wellicht interessant zowel voor jou als voor je partner een aparte zorgverzekering af te sluiten.
Een goedkope zorgverzekering kiezen doe je makkelijk online. Zo kun je alle interessante aanbiedingen vergelijken die die zorgverzekering kiezen die aan je situatie is aangepast.