Strijkvrij overhemd

Strijkvrij overhemd

Ben jij ook zo klaar met het strijken van jouw overhemden, maar vind je een katoenen overhemd wel echt het fijnst zitten? Sta je weleens ’s avonds voordat je naar bed gaat of ’s ochtends net voor een afspraak nog snel een overhemd te strijken? Dan is een strijkvrij overhemd van 100% katoen precies waar jij naar op zoek bent! Dankzij de speciale voorbehandeling van het katoen dat wordt verwerkt in de strijkvrije overhemden, blijven deze de hele dag mooi. Nog een voordeel is dat je nooit meer onnodig tijd kwijt zult zijn aan het strijken van jouw overhemden. Ook het overhemd waar jij naar op zoek bent, is in de collectie opgenomen. Deze biedt namelijk voor elk wat wils: een verscheidenheid aan bekende merken en modellen in allerlei prints en kleuren.

Strijkvrij overhemd van katoen, hoe kan dat?

Overhemdproducenten zijn al jaren op zoek naar de ultieme oplossing voor een strijkvrij overhemd. Polyester is een stof dat lastig kreukelt, waardoor dit de ultieme oplossing voor het probleem leek. Echter is dit een synthetische stof met een relatief lage luchtdoorlaatbaarheid. Bij veel mannen viel dit soort overhemden dan ook niet in de smaak en bleven zij toch trouw aan de katoenen overhemden, en het strijken. Maar dankzij dit nieuwe fenomeen is het strijken van katoenen overhemden verleden tijd. De katoenvezels in deze overhemden hebben namelijk een speciale harsbehandeling gehad. Tijdens de voorbehandeling worden de katoenvezels voorzien van een strijkvrije coating met behulp van een speciaal harsbad. Katoen wordt gewonnen van de katoenplant en bestaat uit allemaal in elkaar gedraaide korte draadjes, ook wel twijnen genoemd. Hoe langer deze twijnen zijn, hoe beter. Korte draadjes zorgen namelijk voor dikke overgangen, wat het katoen minder fijn en mooi maakt. Na de harsbehandeling worden alle oneffenheden (dikke en zwakke overgangen) eruit gekamd, waarna de lange draden worden geweven tot een kreukvrije stof. Van deze kreukvrije stof worden de strijkvrije overhemden gemaakt, waardoor jij nooit meer onnodige tijd verdoet met een strijkijzer in je hand.

Strijkvrije overhemden in alle soorten en maten

Bij het online kopen van een kledingstuk is het soms lastig in te schatten welke maat jou het beste past. Een handig tip bij het online bestellen van een overhemd is dan ook om vooraf de boordmaat van één van de overhemden die je thuis in de kast hebt liggen op te meten. De boordmaat meet je op door een rolmaat of meetlint om de hals heen te leggen. Tel daar een centimeter bij op voor extra draaggemak wanneer je het overhemd dicht wilt dragen. Onder één kledingmaat vallen twee boordmaten. Zo is bijvoorbeeld een overhemd met een boordmaat van 41 centimeter dezelfde kledingmaat als een overhemd met een boordmaat van 42 centimeter. Het verschil betreft slechts een centimeter in de boord. Handig om te weten wanneer jouw boordmaat niet meer beschikbaar is!

Naast het kiezen van de goede maat, is het ook van belang dat er gekozen wordt voor een pasvorm die aansluit op jouw lichaamsbouw. Het assortiment strijkvrije overhemden bestaat dan ook uit een verscheidenheid aan pasvormen: van totaal niet getailleerd (Comfort Fit) tot heel strak getailleerd (Super Slim Fit) en van licht getailleerd (Modern Fit) tot strak getailleerd (Slim Fit). Met behulp van de zoekfilter kun je gericht op zoek naar jouw perfecte pasvorm.

Naast verschillende pasvormen en maten, zijn strijkvrije overhemden ook in allerlei prijsklassen beschikbaar. Net zoals met bijna elk product, kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Strijkvrije overhemden verschillen qua prijs niet zo gek veel van normale overhemden, zo is er voor elke portemonnee wel een mooi overhemd te vinden.