Studententijd in Utrecht

Studententijd in Utrecht

Volgend schooljaar zal ik beginnen met mijn studie bedrijfskunde in hartje Utrecht. Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar het ontmoeten van nieuwe mensen. Met mijn havodiploma op zak ben ik gaan zoeken naar de perfecte studie, stad en woonplaats. Ik moest hoe dan ook uit huis. Mijn ouders zijn hier iets minder blij mee. 

Twijfels

Het was niet makkelijk om een keuze te maken. Al mijn vrienden gingen de zorg kant op. Ik wilde het bedrijfsleven in. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel studies dat de keuze reuze is. Na veel open dag bezocht te hebben, kreeg ik een warm gevoel bij de Hogeschool van Utrecht. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. De docenten waren lief en de verhalen klonken goed. Tot op een dag ik naar de open dag ging van de Hogeschool Amsterdam. Amsterdam is dé studentenstad en was vroeger altijd al een droom van mij om te studeren.

Ik wist het even niet meer en ik liet het allemaal maar even bezinken. Mijn vriendinnen raadde mij aan om in Utrecht te gaan studeren zodat ik toch nog dicht bij hun zou blijven.

Keuze

Ik was overtuigd. Het wordt Utrecht. Stiekem was iedereen wel opgelucht. Mijn ouders vonden Utrecht ook een leukere stad dan Amsterdam. Ik ben 18 jaren jong en wil op mezelf. De volgende stap was een huisvesting vinden. Zo gemakkelijk ging dat jammer genoeg niet. De grote zoektocht begon en iedereen hielp mee met zoeken. Er werden berichtjes geplaatst op social media om duidelijk te maken dat ik huisvesting zocht in hartje Utrecht.

Twee maanden voordat school begon kreeg ik een persoonlijk berichtje via Facebook Messenger. Hierin stond dat een leuke en gezellige meidengroep nog een huisgenootje zochten. Ik was meteen enthousiast en wilde kennis maken met de groep meiden. De locatie was perfect en de meiden waren super lief. De prijs viel ook mee. Hier waren mijn ouders het meest blij om.

Utrecht

Ik woon nu al een paar maanden in Utrecht. Het bevalt mij super goed. Ik heb een fiets gekocht bij tweedehands fietsen Utrecht zodat ik snel en makkelijk naar school kan. Het ov is vaak te druk en als ik fiets voel ik mij gezond. Iedere ochtend moet ik vroeg op om naar school te gaan. Het is vaak druk in het centrum dus ik moet goed oppassen waar ik fiets.

De studie bevalt mij zeer goed. Het is precies zoals ik het had verwacht. Ik blijf nog wel een paar jaar hangen in Utrecht.