Telefoon reparatie: Wat als je telefoonglaasje gebarsten is?

Telefoon reparatie: Wat als je telefoonglaasje gebarsten is?

Je mobiele telefoon laten herstellen kan zowel online als bij een fysieke winkel voor het herstellen van mobiele telefoons of smartphones. Maar wat als je telefoonglaasje gebarsten is? Het telefoonglaasje of de display van je gsm of smartphone is ongetwijfeld één van de gevoeligste onderdelen van je toestel. Het glaasje van je smartphone bepaalt meteen ook het uiterlijk van je toestel. Een mobieltje of een smartphone met krassen, scheuren of barsten is helemaal geen zicht. Is je telefoonglaasje toch beschadigt of stuk? Kies dan een veilige en betrouwbare reparateur. Woon je in Eindhoven? Een telefoon reparatie in Eindhoven is altijd mogelijk. Maar waar moet je zeker opletten bij de herstelling van je smartphone of van zijn telefoonglaasje?

Krasgevoelig

Het display van een smartphone wordt beschermd door een scherm van glas of hard plastic. Dat scherm is gevoelig voor barsten en scheuren, zelfs bij dure smartphones en iPhones. Woon je in Eindhoven en omgeving en zoek je een hersteller voor je smartphone? Dan is er nog altijd iphone reparatie Eindhoven om je te helpen. Je kunt het beschermen door zogenaamde screensavers, maar ook dan zijn beschadigingen niet uitgesloten. Is het telefoonglas beschadigd, gebarsten of gebarsten? Kijk dan zeker de garantieperiode na. Is die nog niet verlopen? Dan zal een officiële dealer of een officieel erkende hersteller je toestel gratis repareren. Is de schade het gevolg van een verkeerde behandeling, dan zul je de herstelling zelf moeten betalen.

Glas smartphone beschermen

Je kunt het glas van het display ook beschermen met een zogenaamde screenprotector. Je zult moeten kiezen tussen een screenprotector uit glas of eentje uit kunststof (plastic). Plastic screenprotector of folie worden steeds vaker in de fabriek aangebracht. Die bieden spijtig genoeg niet altijd de beste bescherming om schade aan het scherm te voorkomen. De beschermfolie van plastic is niet erg krasvast en weerstaat moeilijk aan krassen en barsten. Daar bovenop is het niet altijd even makkelijk om een beschermer uit kunststof aan te brengen zonder plooien. Dat kan alleen als er geen lucht meer aanwezig is tussen het scherm van je toestel en de protector in kunststof. Het is namelijk niet makkelijk om lucht vanonder het scherm. Dat maakt het scherm ook veel minder duidelijk. Een screenprotector uit kunststof beschermt dus alleen tegen oppervlakkige krassen en beschadigingen. Een screenprotector uit kunststof is wel goedkoop.

Screenprotector van gehard glas

Om dure herstellingskosten te voorkomen kies je best voor een screenprotector van (gehard) glas. Die beschermen je beeldscherm optimaal tegen vallen, krassen en barsten. Een beschermer uit gehard glas neemt de kracht van de val op waardoor niet het originele scherm maar de screenprotector wordt beschadigd. Met een screenprotector van gehard glas vermijd je al snel dure reparatiekosten, die al gauw oplopen tot enkele honderden euro's.

De voordelen van een screenprotector van gehard glas

  • Beschermt het originele scherm tegen vallen, krassen en barsten
  • Makkelijk te plaatsen
  • Is voorzien van een vet afstotende laag om vingerafdrukken te voorkomen

Een screenprotector uit gehard glas is duurder bij aanschaf, maar voorkomt wel dure herstellingskosten zodat hij zichzelf al snel terug verdient.

De beste hersteller voor je smartphone vinden

Een reparatie binnen de garantieperiode kun je best laten uitvoeren door de winkel waar je de telefoon of tablet kocht. Valt de reparatie buiten de garantie, maar wil je toch dat de fabrikant deze uitvoert? Dan kan je het beste contact opnemen met de klantenservice van de fabrikant van je toestel. Maar je kunt voor het repareren van je mobieltje, smartphone of tablet ook onafhankelijke herstellers terecht zoals bij telefoon reparatie Eindhoven.  Die herstellen je toestel vaak direct in de winkel zodat je je smartphone, gsm of tablet geen enkel moment moet missen.