Tips voor de inrichting van je grote badkamer

Tips voor de inrichting van je grote badkamer

Heerlijk, een ruime badkamer. Wel kan dit ervoor zorgen dat je bij het inrichten ervan, even niet goed weet waar je moet beginnen. In deze blog geef ik je wat tips om de herinrichting ongeschonden door te komen.

Denk groot

Niets is te gek, de mogelijkheden zijn eindeloos geworden. Waar je eerst genoegen nam met één wasbak, heb je nu voldoende ruimte gekregen om er twee naast elkaar te plaatsen. Vooral als je deze badkamer met meerdere mensen deelt is dit echt voordelig. Je kunt je eigen hoekje creëren en loopt niemand in de weg. Had je voorheen een douchekop in bad? Je kunt nu een complete douchecabine plaatsen en je bad er alsnog naast behouden. Wat een luxe! Wil je heel gek doen, zou je zelfs een bidet naast je toilet kunnen plaatsen. Misschien nooit nodig geweest, maar nu je de ruimte hebt, mag je die ook vullen.

Coördineren

Goed, je plannen zijn rond. Nu is het heel belangrijk waar je alles in de badkamer plaatst. Dit scheelt veel voor de kijk op je badkamer, maar ook de functionaliteit. Ben je het helemaal zat dat er steeds weer naar je geroepen wordt dat je moet opschieten met douchen, omdat er iemand naar de wc moet? Plaats een muurtje tussen je douche en de wc. Zo kan er van beide tegelijkertijd gebruik gemaakt worden, zonder dat jullie last van elkaar hebben. Voor een hangende verwarming is het handig om die bij de douche te hangen. Hang je handdoeken hier overheen. Zo heb je die na het douchen dicht bij de hand, en zijn je handdoeken lekker opgewarmd.

Accessoires

Naast je zeeppomp, handdoekhaakje, toiletrolhouder en badmat, kun je veel meer leuke dingen aanschaffen. Denk aan leuke rolgordijnen. Naast privacy, levert dit je ook een fleurige badkamer op. Hetzelfde geldt voor gekleurde handdoeken. Dit ziet er gezelliger uit dan die oude grijze lappen. Je kunt er eventueel nog voor kiezen plankjes op te hangen. Zet hier wat plantjes op en je gezellige badkamer is een feit.

Must

Laatste twee tips: goede afzuiging. Dit is even een investering maar hier heb je veel baat bij. Minder ergernissen bij de beslagen spiegel door al dat stoom. Daarbij is het ook beter voor je mooie tegels als de badkamer niet elke dag blauw staat. Ook een waterontharder is een aardige uitgave, maar zeker niet onnodig. Door de ontharder zit er geen kalk meer in je water. Denk je eens in hoe fijn het is om te leven zonder kalkaanslag. Hierdoor blijven je badkamermeubels aanzienlijk langer mooi.