Tips voor super snel internet in huis

Tips voor super snel internet in huis

Internet is niet meer weg te denken uit de maatschappij, we gebruiken het vrijwel constant. Om te werken bijvoorbeeld, of te gamen. Waar je het ook voor gebruikt, er is niets zo irritant als traag internet, daarom geven we je graag een paar tips waarmee je de snelheid van je internet in huis kunt verbeteren.

Met een cat6 netwerkkabel heb je nóg sneller internet

Als eerste is het belangrijk om te weten dat internetten via een kabel doorgaans sneller is dan draadloos internet. Uiteraard is het makkelijk als het zonder draad kan (het is immers een stuk mobieler), maar via een netwerkkabel kan data sneller reizen. Het kan dus een hoop schelen in de internetsnelheid als je in plaats van je draadloze netwerk een kabel gebruikt, bijvoorbeeld een cat6 netwerkkabel. Er zijn veel merken beschikbaar, maar dit is een van de toppers onder de netwerkkabels. Hij mag dan wat duurder zijn dan merkloze kabels, maar dan geniet je wel van een bandbreedte van 250Mhz en een maximum snelheid van maar liefst 10.000 Mbit per seconde. Er zijn maar weinig kabels die daaraan kunnen tippen, vandaar dat we er hier fan van zijn. Als de snelheid van je internet (bijvoorbeeld tijdens het gamen) voor jou belangrijk is, dan doe je er dus slim aan een cat6 netwerkkabel aan te schaffen.

Hoe lang mag je netwerkkabel zijn?

Maak je op dit moment gebruik van een draadloos netwerk omdat je met je computer of playstation ver van de router af zit? Heel begrijpelijk, maar niet per se nodig. Zelfs meterslange cat6 netwerkkabels leveren nog precies dezelfde snelheid. Ze garanderen topsnelheid tot een maximale kabellengte van zo’n 45 meter, en we durven te wedden dat jouw huis zo groot niet is! En zelfs als de lengte van de kabel langer dan dat is (maar maximaal 100 meter) heb je nog steeds super snel internet. Vele gamers zweren al bij deze kabels, want er is niets vervelender dan wanneer je middenin een potje gamen zit en je spel reageert niet snel genoeg.

Vermijd storingsbronnen voor sneller internet

Er is nog een belangrijk punt dat ervoor kan zorgen dat je internetsnelheid trager wordt, namelijk storingsbronnen in de buurt van de router en/of netwerkkabels. Onder storingsbronnen worden coax-kabels en andere stroomkabels verstaan. Deze zijn van invloed op de werking van netwerkkabels, en kunnen de snelheid drastisch verlagen. Cat6 heeft daar echter een oplossing voor, namelijk een kabel met afgeschermde mantel en aderparen. Deze heeft dezelfde binnenkant en snelheid, maar is beschermd tegen invloeden van deze externe storingsbronnen. Met deze kabel profiteer je dus maximaal van de internetsnelheid waar je voor betaalt, want het signaal wordt nergens verstoord of onderbroken. Zo ben jij helemaal klaar voor avondenlang gamen of werken aan al je projecten, wanneer je maar wilt en met het allersnelste internet.