Trapliften doen je langer zelfstandig wonen

Trapliften doen je langer zelfstandig wonen

Gezond ouder worden willen we allemaal en daar slagen steeds meer landgenoten in. Daardoor willen we zo lang mogelijk zelfstandig in onze vertrouwde omgeving blijven wonen. Daar moeten we vaak mobiliteitsproblemen voor overwinnen. Een traplift aangepast aan je woon- en leefgewoonten helpt je daarbij helpen. Trapliften zijn niet goedkoop, ook al kun je vaak rekenen op een tussenkomst van onze overheid. Door het groeiend aanbod kun je makkelijk online vergelijken op trapliftenvergelijken.nl. Zo bespaar je heel wat op je vooropgesteld budget. Zoek je een traplift voor een beperkte tijd? Dan huur je die best. Online vind je ook vaak goede tweedehands trapliften. Ze kregen meestal een grondig onderhoud. Een goede traplift is aangepast aan je lichamelijke gezondheid en aan je woon- en leefomstandigheden.

Soorten trapliften

Er bestaan zoveel soorten trapliften dat je altijd wel een vindt die bij je past. Voor je definitief beslist moet je zeker zijn van de plaats waar je de traplift wilt installeren. Wens je die aan de buitenkant of aan de binnenkant van je trap te plaatsen? Is er voldoende plaats beschikbaar om dit mogelijk te maken? De beste traplift kiezen hangt van meerdere factoren én van je persoonlijke voorkeur af. Hou er ook rekening mee dat trappen met bochten aan de binnenkant minder minder scherp zijn en de trap minder steil is. Bij rechte trappen is de installatie van een traplift makkelijker, minder tijdrovend en dus ook goedkoper.

Een traplift aan de buitenkant van je trap

Deze trapliften bewegen langs rails die aan de buitenzijde van je trapleuning zijn bevestigd. Zo blijft de beschikbare plaats maximaal behouden is er geen vervelend breekwerk voor nodig. Het gaat hier wel om een grotere investering, maar die weegt zeker niet op tegen de vele voordelen. Trapliften met een enkele rail zijn geschikt om langs de binnenkant van je trap te monteren. Dubbele rails gebruik je bij het plaatsen langs de buitenkant.

Modulaire trapliften

Zijn vaak in één dag gebruiksklaar en zijn geschikt om aan de binnenkant van je trap te worden geplaatst. Deze trapliften bestaan uit meerdere modules die een voor een op je trap worden geplaatst. Een modulaire trap verhuist makkelijk met je mee en beschikt over een vaste of een draaibare stoel.  gedeelte

Hoeveel kost een traplift? 

Je vraag je nu uiteraard af hoe het zit met traplift kosten en wat de gemiddelde prijs is van een nieuwe traplift. Een traplift voor een rechte trap kost gemiddeld tussen de 2600 en 3000 euro.  Voor een wenteltrap met één bocht betaal je tussen de 5000 en 11000 euro en een voor een trap met meerdere bochten tussen de 5900 en 13000 euro. Je kunt ook een tweedehands traplift kopen. Voor een tweedehands traplift voor een rechte trap betaal je gemiddeld 1500 euro. Een lift voor een trap met één bocht kost gemiddeld 2500 en een voor een trap met twee bochten 2700 euro.