Tuinhuis laten plaatsen? Fonteyn heeft een groot assortiment.

Tuinhuis laten plaatsen? Fonteyn heeft een groot assortiment.

Tuinhuis

Een tuinhuis is een huisje dat ervoor bedoeld is om in je tuin te zetten. Het is vaak een eenvoudig geconstrueerd bouwwerk dat ook vrij klein is en het kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Als eerste kunt u het gebruiken als opslagplaats. Hier kunt u bijvoorbeeld de spullen die u gebruikt voor het tuinieren opslaan. Hierbij kunt u denken aan een schep, een schoffel, potgrond, een grasmaaier en nog veel meer. Het kan ook gebruikt worden om fietsen neer te zetten. Zo staan ze droog wanneer het regent en staan ze goed beveiligd. Ook kunnen tuinhuizen gebruikt worden als hobbyruimte. Wanneer u bijvoorbeeld graag schildert, kunt u zich hier lekker afzonderen van uw gezin. Hier heeft u dan uw eigen ruimte om uw spullen uit te stallen. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor schilderen, maar voor elke mogelijke hobby. Heel soms dient een tuinhuis als tijdelijke woonruimte. Zo’n tijdelijk woonhuisje is dan vaak iets groter dan wanneer het gebruikt wordt als opslagruimte.

Tuinhuis kopen

Er is een groot assortiment tuinhuizen te verkrijgen bij Fonteyn. Dit is een hele grote winkel waar tuinmeubelen te koop zijn. Wanneer u langsgaat bij de showroom, kunt u alle meubelen zelf zien. Door met eigen ogen te komen kijken, weet u zeker dat u geen miskoop doet. Zo krijgt u het product dat u zelf wil. In de showroom staan alle soorten die u zou willen kopen. Er zijn verschillende kleuren, groottes, vormen en materialen aanwezig. Dit betekent ook dat er verschillende constructies zijn, die vaak ook al geprefabriceerd zijn. Hierbij is het goed om te letten op de ondergrond waarop u het tuinhuis wil plaatsen. Als u een zandgrond of stenen grond hebt, kunt u zonder problemen de constructie plaatsen. Echter, wanneer u een ander soort ondergrond in uw tuin hebt, kunt u het beste een betonnen fundering aanleggen. Dit is eenvoudig te realiseren, dus maakt u zich hier geen zorgen over.

Soorten tuinhuizen

De meeste tuinhuizen hebben de vorm van een klassiek huis, namelijk met een puntdak. Zoals al vermeld, kan bij elk tuinhuis de kleur, vorm, grootte en het materiaal verschillen. Het dak is vaak gemaakt van golfplaten. Een andere optie voor het dak zijn houten planken. Het materiaal van de muren van het huisje zelf kan ook verschillen. Meestal is het gebruikte materiaal hout of kunststof. Af en toe is het ook van steen gemaakt. Wanneer steen het bouwmateriaal is, is het ook geschikter om te gebruiken als tijdelijk woonhuis. Verder kan ook de vorm en de grootte verschillen. Sommige constructies zijn rechthoekig, andere vierkant. Soms is het maar drie vierkante meter, maar het kan ook veel groter zijn, bijvoorbeeld vierkante meter. Het kan ook voorkomen dat er een wand mist, zodat het een soort inloop idee krijgt. Zo’n inloophuisje kan handig zijn om fietsen onder te parkeren, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om tuinstoelen onder te zetten. Zo kunt u op een zonnige dag ook in de schaduw zitten, omdat u onder een afdakje zit. Hier kunt u dan buiten genieten van een warme dag.