Van mancave naar een volwassen huis

Van mancave naar een volwassen huis

Elke man moet ervaren hebben hoe het is om een eigen mancave te hebben. Mannen gaan vaak rond hun twintigste het huis uit, en gaan dan van het nest rechtstreeks richting een studentenhuis.  Studentenhuizen hebben de reputatie om enorm smerig en chaotisch te zijn, en deze reputatie klopt in 9 van de 10 gevallen ook. Aan het begin is dit leuk, want er hangt een ongedwongen sfeer in het huis. Maar op een gegeven moment naarmate je ouder wordt begint dit te irriteren en heb je behoefte aan een volwassen omgeving. Zit jij in deze fase en wil je de stap maken van mancave naar een volwassen woning? Lees dan deze tips!

Accessoires mogen niet ontbreken

Het kopen van accessoires voor een woning klinkt als iets wat een man nooit zal doen. Veel mannen zien accessoires als een overbodige prullaria. Maar geloof ons: het is een final touch als het gaat om het volwassen maken van je woning. Daarbij hoeven woonaccessoires niet trutterig en vrouwelijk te zijn, tegenwoordig zijn er een hoop stoere accessoires te vinden die je woning een sfeervol maar toch stoer gevoel geven. Denk aan planten, industriële lampen, mooie vloerkleden en posters. Ook kun je het extra sfeervol maken door bijvoorbeeld kaarsen aan te schaffen en deze in oude drankflessen te stoppen.

Een volwaardige keuken

Bij volwassen worden hoort ook een evolutie in de keuken en je kook skills. Pasta met kaas en ketchup kan na je studententijd echt niet meer (hooguit af en toe). Dus: zorg voor een volledige keukenuitrusting en leer jezelf een paar nieuwe, goede gerechten aan! Zorg voor een goed messenblok, een paar kwalitatieve pannen en wat goede snijplanken. Daarnaast is ook keuken apparatuur iets waarin je even moet gaan investeren. Denk aan een goede oven, tosti apparaat, een blender en een staafmixer. Dit zijn allemaal dingen die je nodig hebt bij het maken van lekkere maaltijden, en het wordt op een gegeven moment wel tijd om hierin te investeren!

Zonwering voor maximaal uitslaap-luxe

Wakker worden om 7 uur ‘s ochtends door het felle zonlicht is niet ideaal, zeker in het weekend niet. Zonwering is daar een perfecte oplossing voor. Met binnenzonwering of zonwering voor buiten hou je op een stijlvolle manier de zon buiten, zodat je kunt genieten van een heerlijk donkere slaapkamer. Daarnaast is zonwering ideaal om warmte buiten te houden op warme zomerdagen. Geloof ons: dit is een investering die je niet voorbij wilt laten gaan!