Veilig op wintersport

Veilig op wintersport

December begint bijna en dat betekent dat de feestdagen eraan komen. Eerst is er natuurlijk Sinterklaas, daarna Kerstmis en ten slotte oud en nieuw. Voor velen van ons betekent dit dat we vele gezellige avonden gaan doorbrengen met vrienden en familie en op de laatste dag van het jaar misschien ook vuurwerk gaan afsteken. Maar wij Nederlanders houden ook ontzettend van op wintersport gaan. Elke winter, reizen velen van ons af naar de Alpen om een week of misschien zelfs twee weken te gaan skiën of snowboarden. Maar alhoewel wintersport natuurlijk hartstikke leuk, spannend en gezond is, is het ook een feit dat er elk jaar helaas veel ongelukken gebeuren tijdens de wintersport. In dit artikel gaan geven we tips om ongelukken op de wintersport te voorkomen en ook wat te doen als er toch een ongeluk gebeurt.

Bescherming

Natuurlijk is de eerste stap voor veilig op wintersport het hebben van een helm. Er zijn dan ook steeds meer landen zoals Oostenrijk die een helm op de piste verplicht maken. Wanneer je valt tijdens het skiën of snowboarden is een klap op het hoofd zo gebeurd en dit kan slechte gevolgen hebben. Wanneer je gaat springen of andere trucs gaat doen tijdens de wintersport dan zul je nog meer bescherming nodig hebben dan alleen een helm. Vooral snowboarders vallen veel op hun rug en stuitje. Daarom is het een goed idee om een beschermende onderbroek en rug bescherming te kopen.

Veilig op de piste

Voor vele wintersporters kan het aantrekkelijk zijn om van de piste af te gaan en off-piste te gaan snowboarden. Alhoewel dit zeer spectaculair en mooi is, is het ontzettend belangrijk dit veilig te doen. Onder diepe sneeuw kan zo een spleet liggen waar je in kunt vallen. Wanneer je off piste wilt gaan skiën of snowboarden kan het verstandig zijn een gids mee te nemen. Daarnaast kan het een goed idee zijn een zendertje mee te nemen. Wanneer je verdwaald raakt of een ongeval hebt kunnen nooddiensten je zo makkelijker vinden.

In het geval van een ongeval

Wanneer je toch valt tijdens de wintersport en letsel oploopt dan kun je gerust zijn dat de ziekenhuizen en nooddiensten in vele wintersportgebieden uitstekend zijn en je snel zullen helpen. Toch is het natuurlijk niet fijn om in een ziekenhuis in het buitenland te leggen. Wanneer je door een dergelijk ongeval een tijd niet kunt werken kan het verstandig zijn een letselschade advocaat Rotterdam in de armen te nemen. Zo kun je de financiële schade die je leidt vergoed krijgen.