Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe rugzak

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe rugzak

Rugzakken zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is onder andere te danken aan de vele verschillende designs die te koop zijn, door het ruime assortiment kun je namelijk altijd een rugzak vinden die goed bij je past. Helaas is het vinden van die perfecte rugzak niet altijd zo gemakkelijk als je denkt. Want omdat er zoveel verschillende tassen verkrijgbaar zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel drie tips die jou kunnen helpen om de perfecte rugzak te vinden.

Hoe groot moet de rugzak zijn?

Rugzakken zijn niet alleen verkrijgbaar in vele kleuren, maar ook in een heleboel verschillende maten. Het is daarom belangrijk dat jij precies weet hoeveel spullen in jouw rugzak moeten passen. Om er zeker van te zijn dat je het juiste formaat koopt, is het van groot belang dat je alle spullen die eventueel in de rugtas zouden moeten passen, meetelt. Ben je op zoek naar een kinderrugzak? Dan is het belangrijk dat je niet alleen rekening houdt met de schoollunches, maar ook met andere spullen. Misschien wil je de kinderrugzak bijvoorbeeld meenemen naar zwemlessen of op vakantie. Kies dan voor een ietwat grotere rugtas, zodat alle spullen er goed inpassen. Op deze manier kun je vervelende miskopen voorkomen.

Let op de schouderbanden

Rugzakken worden over het algemeen het vaakst op de schouders gedragen. Om ervoor te zorgen dat dit comfortabel zit, is het belangrijk om goed te letten op de schouderbanden. De schouderbanden van een rugzak mogen namelijk niet te smal zijn. Smalle schouderbanden zouden namelijk kunnen leiden tot vervelende klachten zoals pijn in de rug en schouderbladen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de schouderbanden verstelbaar zijn. Dit betekent dat je de rugtas kunt aanpassen aan jouw lichaam. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld een kinderrugzak langer meegaat.

Wil je extra (kleine) vakjes?

We kennen allemaal de rugzakken met veel verschillende kleine vakjes. Deze vakjes zijn bijvoorbeeld bedoeld voor paspoorten, telefoons, portemonnees of waterflessen. Veel mensen vinden deze kleine vakjes onwijs handig, omdat je hierdoor goed kunt onthouden waar je alles hebt weggestopt. Toch zijn er ook mensen die deze kleine vakjes juist onhandig en irritant vinden, bijvoorbeeld omdat je overal een andere rits voor nodig hebt, of omdat je juist vergeet waar je alles hebt weggestopt. Bedenk van tevoren of jij wel of geen kleine vakjes nodig hebt, zodat je specifiek kunt zoeken naar een rugtas die bij jouw wensen past.

bron: kidslabel