Waarom mensen voor private lease kiezen in plaats van een nieuwe auto kopen

Waarom mensen voor private lease kiezen in plaats van een nieuwe auto kopen

Private lease is een manier waarmee particulieren genieten van alle voordelen van leasen, maar dan als individu en niet als bedrijf. Doorgaans kiest men voor een leasetijd van 24 maanden. Afhankelijk van je wensen kan je afspraken maken om langer of korter een auto te leasen

Een nieuwe auto leasen

Nieuwe auto's zijn duur, dit maakt leasen een prettige manier om toch in een nieuwe auto te rijden. Het is ook heel gemakkelijk om een autolease te krijgen. Er is bijvoorbeeld geen onderpand vereist. Bovendien zijn er zeer weinig beperkingen voor het gebruik van het voertuig. Onderhoud van de leaseauto is in het contract opgenomen. De meeste leasemaatschappijen hebben een servicebeleid dat regelmatig gepland onderhoud al in de agenda heeft staan. Naast dat je dus in een nieuwe auto kunt rijden, heb je ook het voordeel dat je geen omkijken naar het onderhoud hebt.

Wie heeft geld voor een nieuwe auto?

Er zijn enkele voordelen aan leasen, vooral als je niet over het geld beschikt dat nodig is om een auto te kopen. De meeste banken zullen je geen leningen verstrekken voor het kopen van een nieuwe auto. Dit omdat het eigendom van de auto dan bij jou ligt en, wanneer je het geld niet terug kan betalen, de auto vaak minder waard is dan de lening die ervoor gegeven is. Als je een nieuwe auto wil, moet je via een bank of kredietverstrekker een persoonlijke lening of autofinanciering aanvragen. Ook al is de rente op een lening misschien lager, het gemak van leasen maakt dit een waardevol alternatief. De reden hiervoor is simpel. Het eigendom van de auto blijft bij de leasemaatschappij. Hierdoor heb je niet te maken met afschrijving van de waarde. Daarnaast kun je hem aan het eind van de contractperiode weer inleveren of inwisselen voor weer het nieuwe model van jouw favoriete merk.

Geen onderhoudskosten

Voor degenen onder ons die een auto voor langere tijd zonder onderhoudskosten willen gebruiken, is leasen de beste optie. Door te leasen kun je in een nieuwe auto rijden zonder deze te hoeven kopen. Je hoeft alleen maandelijks te betalen totdat je de auto teruggeeft nadat de leaseperiode is verstreken. De maandelijkse betalingen zijn inclusief de kosten voor routineonderhoud.

Geen onverwachte kosten

Met leasing van bijvoorbeeld Lease’m kun je vooruit budgetteren en hoef je geen rekening met onverwachte kosten te houden. Als je bijvoorbeeld voor je eigen auto een reparatie nodig hebt, komt dit altijd ongelegen. Is bij je leaseauto iets kapot? Dan valt dit vaak onder het contract van de leasemaatschappij en heb je er dus geen omkijken naar. Als je goed plant, kun je geld wat anders in die plotselinge reparatie ging zitten aan betere dingen besteden.