Waarom zou je eigenlijk kunstgras kopen?

Waarom zou je eigenlijk kunstgras kopen?

Het wordt de laatste jaren steeds populairder onder mensen met een eigen woning: Kunstgras kopen. Het is het perfecte alternatief voor wie heel graag zo’n groene lap gras in zijn tuin wil maar er totaal geen zin in heeft om dat te onderhouden. Natuurlijk is het helemaal niet moeilijk om gras te onderhouden, maar je moet er maar net zin in hebben en tijd voor hebben om het constant te maaien en de randjes bij te houden. Het kost nu eenmaal werk om dat grasveld er netjes bij te hebben liggen. Er zijn ook veel mensen die kunstgras kopen omdat ze het zat zijn dat het gras elke zomer opnieuw geel wordt na enkele droge weken. Dit gebeurt vaak als we een hittegolf hebben en gras kan daar nu eenmaal niet zo goed tegen. Vandaar dat mensen dan besluiten om het gehele grasveld te vervangen door kunstgras. Dit ziet er bijna hetzelfde uit, maar het is veel makkelijker in onderhoud.

Waar kun je online kunstgras kopen?

Je kunt natuurlijk naar een winkel gaan om kunstgras uit te zoeken, maar dit is iets wat je ook prima online kunt kopen. Op topkunstgras.nl waar ze dat verkopen hebben ze namelijk hele duidelijke foto’s van al het kunstgras dat ze aanbieden, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken. Je ziet van elk type gras een overzichtsfoto van veraf en natuurlijk een close-up, zodat je weer hoe de ‘grassprieten’ er van dichtbij uitzien. De ene persoon vindt het mooi als het super felgroen is, de andere houdt van een meer natuurlijkere look. Het is maar net wat je mooi vindt. Kunstgras heb je namelijk in super veel soorten, en dus ook in diverse prijsklassen. Je hebt al een goede kwaliteit kunstgras voor minder dan €20 per vierkante meter, maar je kunt er ook maar liefst €45 per vierkante meter aan uitgeven. Dan heb je absolute topkwaliteit liggen die haast niet van echt te onderscheiden is.

Kunstgras voor een tennisbaan kopen

In diezelfde webshops waar je kunstgras kopen kunt hebben ze doorgaans ook opties voor professioneel gebruik. Je kunt daarbij denken aan kunstgras voor op een tennisbaan of bijvoorbeeld op een hockeyveld. Deze komen uiteraard in vele bredere banen dan het kunstgras dat je voor particulier gebruik bestelt. Deze kun je uiteraard zelf leggen, maar je kunt ook iemand inhuren die het voor je doet. Want of het nu om een tennisbaan, een hockeyveld of je eigen achtertuin gaat, je wilt natuurlijk wel dat het kunstgras er netjes en zodanig inligt dat het niet opvalt dat het nep is. Laat daarom het gras leggen door een professional, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Als je het perse zelf wilt doen is dat natuurlijk ook geen probleem. Voor kleinere oppervlakken kan dat prima!