Wat is de beste aarde voor het thuis kweken van wiet?

Wat is de beste aarde voor het thuis kweken van wiet?

Het kweken van wietplanten is niet per se moeilijk, met de juiste kennis en genoeg aandacht kom je er wel. Ook thuis kun je, zonder enige ervaring, gewoon mooie en goede wietplanten kweken. Natuurlijk begint het kweken van wietplanten bij het aanschaffen van de zaden. Maar dan komt de volgende belangrijke stap: de zaden planten. Dit moet je niet doen in een gewone pot gevuld met aarde die je bij de supermarkt haalt, maar de aarde moet je met veel zorg uitkiezen om ervoor te zorgen dat jouw planten optimaal groeien. Waar moet je op letten als het gaat om aarde?

Kweken in aarde

Er zijn talloze manieren om jouw wietplanten te kweken. Aarde is misschien de eerste waar je aan denkt, maar er zijn ook genoeg andere manieren om jouw wietzaadjes van Zamnesia te laten groeien. Voor nu houden we het echter bij de meest voor de hand liggende optie: wietplanten groeien in aarde. Dit is namelijk hetgeen waar de meeste mensen voor kiezen.

Het is voor de planten belangrijk dat de aarde niet erg stevig is, maar juist vrij luchtig. Dit zorgt er namelijk voor dat de wortels alle ruimte hebben om te groeien en dat er gemakkelijk zuurstof opgenomen kan worden. Ook hebben de planten genoeg voedingsstoffen nodig. Aarde uit de winkel heeft wel voeding in zich, maar dit is goed voor enkele weken. Vul dit daarom altijd aan met plantenvoeding. Zoek vooraf even op hoe veel voeding jouw soort wietplant nodig gaat hebben, zodat je niet te veel of te weinig voeding toedient. Te veel voeding gaat namelijk ten koste van jouw oogst, en dat wil je niet.

Zorg er ten alle tijden voor dat het water goed weg kan lopen. Net als met ‘normale’ planten is het van belang dat er geen water onderin de pot komt te liggen, aangezien dit voor wortelrot kan zorgen. Maar met name wietplanten vinden het vervelend om lang veel water onderin de pot te hebben. Zorg er anderzijds ook niet voor dat het water te snel wegloopt, de plant moet natuurlijk ook water op kunnen nemen. Zorg dus voor aarde die water en voedingsstoffen lang vasthoudt.

Kies meteen de juiste aarde

Je kan er natuurlijk voor zorgen dat je aarde aanschaft die erg goed geschikt is voor wietplanten. Er wordt door veel specialisten online aarde verkocht die zo ontwikkeld is dat jouw wietplanten hier goed in zullen groeien. Vergis je niet, je moet nog steeds genoeg aandacht besteden en met zorg omgaan met jouw planten. Maar de juiste aarde zal zeker helpen met het proces. Meer informatie vind je op https://zamnesia.nl/