Wat is een smart shop en wat kun je daar kopen?

Wat is een smart shop en wat kun je daar kopen?

Een smartshop is een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van psychoactieve stoffen en aanverwante parafernalia. Deze stoffen kunnen zowel natuurlijke stoffen zoals kruiden en botanische middelen, als synthetische stoffen zoals diverse genotsmiddelen omvatten. Smart shops staan ook bekend om de verkoop van andere artikelen, zoals accessoires voor rokers en nieuwigheden. Je kunt bij een smart shop bijvoorbeeld ook een grinder kopen.

Wat kan je kopen in een Smart Shop?

De specifieke producten die in een smart shop verkrijgbaar zijn, variëren per winkel, maar het kan gaan om zaken als:

  • Kruiden en botanische middelen
  • Rookbenodigdheden
  • Diverse genotsmiddelen
  • Novelty artikelen

Sommige smart shops kunnen ook voedsel en drank verkopen, hoewel dit minder vaak voorkomt.

Wat is een grinder?

Een grinder is een apparaatje dat gebruikt wordt om een bepaalde substantie kleiner te ‘malen’. Grinders zijn er in veel verschillende vormen en maten, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: het breken van de substantie zodat deze bijvoorbeeld gerookt kan worden. In principe zorgt het ervoor dat de substantie wordt opgebroken in kleine deeltjes waardoor deze prettiger in gebruik is. Er zijn verschillende soorten grinders, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het meest basale type grinder is de handmatige grinder. Dit is gewoon een apparaat met twee delen die in elkaar passen, als een klem (vaak met een magneetje). De substantie wordt in het bovenste deel van de grinder geplaatst, en vervolgens draait de gebruiker de grinder in zijn handen om de substantie te vermalen. Handmatige grinders zijn zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar ze kunnen voor een beginner wel wat tijdrovend zijn. Een ander type grinder is de elektrische grinder. Elektrische grinders werken door een mesje in een kamer te laten ronddraaien. De substantie wordt in de kamer geplaatst en de gebruiker drukt op een knop om het mes te laten draaien. Het mes breekt de substantie snel af, waardoor het erg gemakkelijk is om grote hoeveelheden in één keer te malen. Elektrische grinders zijn duurder dan handmatige grinders, maar ze zijn veel sneller en gemakkelijker in het gebruik. De grinders bestaan ook uit verschillende soorten materialen. Zo kun je kiezen voor een grinder van plastic, metaal of hout. Grinders zijn ook verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en plaatjes. Een grinder kan er dus ook nog eens leuk uitzien.

Waarom kopen bij een smart shop?

Slimme winkels, ofwel een smart shop, bieden een breed scala aan psychoactieve stoffen en aanverwante parafernalia, waardoor ze een one-stop shop voor al je behoeften zijn. Bovendien bieden smart shops doorgaans voorlichting over de producten die ze verkopen, wat je kan helpen weloverwogen keuzes te maken over wat te kopen en bij het veilig en verantwoordelijk gebruik van de producten.