Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een Engelse term die steeds vaker wordt gebruikt in de online marketingbranche. Het betekent zoekmachineoptimalisatie of, in het Nederlands, zoekmachineoptimalisatie. Een SEO-specialist is iemand die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van een website in zoekmachines.

SEO, wat is dat?

SEO is een Engelse afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit zoekmachineoptimalisatie. SEO is een vorm van online marketing waarbij je tracht je website hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te krijgen door bepaalde optimalisaties toe te passen.

Wat betekent SEO?

Zoals hierboven al werd beschreven, staat SEO voor Search Engine Optimization of, in het Nederlands, zoekmachineoptimalisatie. Deze Engelse term wordt steeds vaker gebruikt in de online marketingbranche. SEO betekent dus dat je bezig bent met het verbeteren van de vindbaarheid van je website in zoekmachines.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines, zoals Google, gebruiken robots, ofwel webcrawlers, om de internetpagina's te doorzoeken die beschikbaar zijn op het wereldwijde web. Als een webcrawler een pagina tegenkomt, leest hij de titel, de metatags, de beschrijving en de inhoud van de pagina. Op basis van deze informatie bepaalt de zoekmachine of de pagina relevant is voor een bepaalde zoekopdracht. Zoekmachines houden ook rekening met andere factoren, zoals de populariteit van een pagina (hoeveel andere pagina's linken naar de pagina in kwestie) en de relevantie van de website als geheel (hoe relevant is de website voor het onderwerp waarop gezocht wordt?)

Wat is een SEO-specialist?

Een SEO-specialist is iemand die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van een website in zoekmachines. Een SEO-specialist kan verschillende dingen doen om de vindbaarheid van een website te verbeteren, zoals het toepassen van zoekwoorden, linkbuilding en het schrijven van goede metatags.

Wat doet een SEO-specialist?

Een SEO-specialist kan verschillende dingen doen om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Zoals hierboven al werd beschreven, is het belangrijk dat de zoekmachines begrijpen waar jouw website over gaat. Een SEO-specialist kan dit bereiken door het toepassen van zoekwoorden, het bouwen van links naar de website en het schrijven van goede metatags.

Wat is SEO en SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising, wat zoekmachine-adverteren betekent. SEO en SEA zijn dus twee verschillende dingen. SEA is een vorm van online marketing waarbij je betaalt om je website bovenaan in de zoekresultaten van een zoekmachine te laten verschijnen. SEO is een vorm van online marketing waarbij je tracht je website hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te krijgen door bepaalde optimalisaties toe te passen.