Welk model schaf je aan als nieuwe of tweedehands auto?

Welk model schaf je aan als nieuwe of tweedehands auto?

Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto? Dan vraag je je misschien af welk soort model perfect past bij jouw persoonlijke situatie. Er zijn vele soorten modellen auto’s verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een hatchback, suv, station of een elektrisch model in verschillende vormen, kleuren en maten. Ongeacht of je voor een nieuwe of tweedehands auto gaat, is het belangrijk om enkele zaken op een rijtje te zetten met betrekking tot wat belangrijk voor je is. Iedere auto is natuurlijk een persoonlijk gebruiksobject en niet alle modellen passen bij elke gezinssituatie of leefstijl.

Een nieuwe auto aanschaffen

Als je op zoek bent naar een compleet nieuwe auto die rechtstreeks van de dealer komt, biedt dit enkele voordelen. Om te beginnen zal je een garantie vanuit de fabriek meekrijgen. Daarnaast word je geholpen door een verkoper van de dealer die je tot in de puntjes kan informeren over elk voor- en nadeel van het gekozen model en je kan zelf kiezen hoe je de auto wilt financieren. De meeste dealerbedrijven hebben meerdere opties qua financiering, waaronder private lease. Op deze manier kan je toch een nieuwe auto rijden zonder dat je te maken krijgt met de onderhoudskosten, in ruil dien je wel maandelijks een bedrag aan de dealer te betalen en te beschikken over voldoende inkomsten.

Kiezen voor een tweedehands auto

Wanneer je toch liever kiest voor een tweedehands auto, komen alle kosten voor het onderhoud bij jou terecht. Je weet van tevoren niet of de verkoper eerlijk is geweest over het verleden van de auto en je doet er slim aan om deze na te laten kijken door een automonteur op verborgen gebreken. Tweedehands auto’s zijn zeker wel de moeite waard, want je kan makkelijker een ruimer model uitzoeken voor je familie als je het financieel minder breed hebt en toch vervoer nodig hebt. Een auto tweedehands kopen houdt wel in dat je daarnaast moet kijken of dit via de officiële kanalen gaat of dat je er één bij een particuliere verkoper aanschaft. Kies je voor een particuliere verkoper? Dan loop je meer risico’s, want de verborgen gebreken zijn mogelijk niet eens bekend bij de verkoper zelf als diegene een leek is op het gebied van voertuigen. Als je een elektrische auto overweegt, is het vaak de moeite waard om bij de dealers rond te kijken, want die zijn beter op de hoogte van alle voor- en nadelen dan particuliere verkopers. Daarnaast is het altijd belangrijk om te kijken of de auto al APK gekeurd is of dat deze binnenkort afloopt.