Welke haartransplantatie methodes zijn er?

Welke haartransplantatie methodes zijn er?

Ben je redelijk onzeker geworden doordat je te maken hebt met haaruitval? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een haartransplantatie te doen. Voor veel mensen zorgt een haartransplantatie voor meer zelfvertrouwen en dit heeft iedereen nodig. Een haartransplantatie kan door middel van verschillende technieken worden uitgevoerd. Wil je graag meer weten over de verschillende technieken? Lees dan vooral verder om erachter te komen welke technieken er zijn.

Wat houdt een haartransplantatie in?

Een haartransplantatie houdt in dat je op een plek haar plaatst. Dit komt verreweg het meeste voor bij de hoofdhuid, ook al wordt het tegenwoordig ook bij de wenkbrauwen gedaan. De haarzakjes worden op een andere plek eruit gehaald en vervolgens weer teruggeplaatst op de gewenste plek. Hierdoor komt de haargroei weer op gang.

De behandeling voor een haartransplantatie heeft zich door de jaren heen sterk kunnen ontwikkelen. Door deze ontwikkelingen levert de behandeling een natuurlijk resultaat op. Het is zelfs zo natuurlijk dat het niet eens opvalt dat je een haartransplantatie hebt gedaan. Dit is natuurlijk helemaal ideaal.

De FUT techniek

De FUT techniek is eigenlijk de eerste techniek die er was. FUT is de afkorting voor Follicular Unit Transplantation. Er wordt over het algemeen voor deze techniek gekozen op het moment dat de techniek beter aansluit op de wensen van de cliënt. Het is om die reden altijd verstandig om jezelf goed te laten adviseren bij een haartransplantatie kliniek als je een haartransplantatie overweegt. Je kan je altijd aanmelden bij Zantman kliniek.

Bij de FUT techniek zal er een stukje huid worden weggehaald bij de haarkrans aan de achterkant van je hoofd. Dit wordt ook wel het donorgebied genoemd. Dit gebied zal niet te maken kunnen krijgen met hormonale verandering waardoor het geschikt is voor de haartransplantatie. Als de haarwortels worden geplaatst, zal je merken dat de haargroei begint. Het nadeel van deze techniek is dat je  wellicht een klein litteken eraan overhoudt.

De FUE techniek

De FUE techniek is dus een nieuwe techniek. FUE staat in dit geval voor Follicular Unit Extraction. Het grote voordeel van deze techniek is dat het minder ingrijpend is. Hierdoor kiezen de meeste mensen voor een fue haartransplantatie. Bij de FUT techniek is duidelijk geworden dat je kans hebt op een litteken na de behandeling, omdat er een stukje huid wordt weggehaald. Dat is bij deze techniek niet het geval.

Bij de FUE techniek is het namelijk zo dat er haartransplantaten uit de hoofdhuid worden gehaald. Dit wordt één voor één gedaan. Deze haartransplantaten worden vervolgens weer één voor één op de gewenste plekken geplaatst. Hierdoor is het eigenlijk niet te merken dat je een haartransplantatie bent ondergaan. Dit is voor veel mensen dus een reden om te kiezen voor deze techniek.