Welke lifestyle past het beste bij jou?

Welke lifestyle past het beste bij jou?

Niet iedereen is er altijd mee bezig of staat er zelfs maar even bij stil, maar toch is het zo dat het naleven van een bepaalde lifestyle voor veel mensen behoorlijk waardevol kan zijn. In het geval dat jij denkt er een bepaalde lifestyle op na te houden, vraag ik je in dit blog om daar nog eens over na te denken. Reflecteer eens op wat je doet in het leven, waar jij jezelf mee identificeert en leg dat vervolgens op tafel. Denk aan waar je geld aan uitgeeft, welke sport(en) je doet, hoe je jezelf kleedt enzovoorts. Klaar? Lees dan maar verder om erachter te komen in welke van de drie verschillende lifestyles jouw huidige manier van leven past!

Klassiek

Om het lijstje af te trappen is er de klassieke leefstijl. Onder deze categorie vallen verscheidene termen zoals bourgondisch leven en levensgenieter, maar ook hard werkend en matig sportief.

Wanneer je deze lifestyle naleeft ben je iemand die enorm kan genieten van heerlijk tafelen met vrienden of familie, maar ook waarde hecht aan rustmomenten voor jezelf. Na een lange dag werken even tot jezelf komen voor een houtkachel met een huisdier opgerold aan je voeteneind, dat is waar iemand met een klassieke levensstijl tevreden mee wordt gehouden.

Urban

Dan is er de urban lifestyle. Tegenwoordig zijn er bijna geen verschillen meer te onderscheiden tussen mensen in de klassieke lifestyle en de urban lifestyle. Maar er zijn er wel degelijk een paar.

Waar de klassieke lifestyle veel waarde hecht aan het tafelen met vrienden en familie, is de urban lifestyler iemand die liever graag veel op zichzelf is. Iemand die deze lifestyle erop nahoudt is veel bezig met een gezonde manier van leven. Denk aan veel sporten, een gezond dieet en verschillende manieren om tot jezelf te komen met yoga, meditatie of mindfullness. Dit zijn ook weer punten die overeenkomen met een moderne en pure levensstijl.

Modern en puur

Tot slot is er de moderne en pure leefstijl. Mensen die volgens dit principe leven kunnen ontzettend genieten van het samenzijn met andere mensen, en doen dit het liefste binnen de muren van hun eigen huis.

Deze mensen zijn goed met planten en dieren, maar houden er niet van om veel in de open ruimte te zijn. Ook wordt er in deze levensstijl veel aandacht gegeven aan het terugkeren naar de natuur. Natuurlijke kleding, producten in en om het huis zijn niet meer weg te denken. Waar de klassieke bourgondiër aan het eind van de dag voor een houtkachel plaatsneemt, kiest de moderne en pure lifestyle ervoor om voor een gaskachel plaats te nemen omdat dit al veel beter is voor het milieu. Daarnaast, is gaskachels kopen in de moderne wereld dan ook een fluitje van een cent.