Zelf bepalen wat er met je nalatenschap gebeurt

Zelf bepalen wat er met je nalatenschap gebeurt

Het leven is eindig. Er komt dus een moment dat je er niet meer bent. Waarschijnlijk wil je niet dat de overheid dan bepaalt wat er met je geld en spullen gebeurt. Wie dat zelf wil bepalen moet wel een testament laten opstellen door een notaris. Stel dat je hebt besloten om een testament te laten opstellen. Dan moet je dus op zoek naar een notaris. De prijzen voor het opstellen van een testament liggen niet vast. Notarissen mogen zelf de prijs bepalen. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor het opstellen van een testament. Daarom ga je op zoek naar de goedkoopste notaris.

Redenen om een testament te laten opstellen

Wellicht weet je nog niet zeker of je een testament wil laten opstellen. Je weet misschien niet waarom het verstandig is om wel een testament te laten opstellen. Het is belangrijk om een testament te laten opstellen als je samenwoont en niet getrouwd bent. Waarom? Omdat jouw partner zonder testament geen recht heeft op de nalatenschap. Met een testament kun je jouw partner erfgenaam maken. Natuurlijk wil je dat jouw erfgenamen niet te veel erfbelasting betalen. Door te schenken of te schenken op papier hoeven jouw erfgenamen minder erfbelasting te betalen. Lig je in scheiding? Dan kun je door het testament opstellen voorkomen dat je ex-partner recht heeft op jouw nalatenschap. Er zijn dus verschillende situaties die je wilt voorkomen als je er niet meer bent. Het testament opstellen door een notaris is dus zeker het overwegen waard.

De verschillende tarieven van notarissen

Je wilt zelf bepalen wat er gebeurt met jouw nalatenschap. Daarom heb je besloten om een notaris een testament te laten opstellen. Je kunt  dan een notaris vragen om een offerte op te stellen. Je weet dan wat zijn tarief is voor het opstellen van een testament. Het wordt wel aangeraden om bij meerdere notarissen een offerte aan te vragen. Waarom? Omdat, zoals al eerder opgemerkt, de notarissen hun tarief voor het opstellen van een testament zelf mogen bepalen. De tarieven kunnen dus behoorlijk verschillen. Door het online aanvragen van meerdere offertes kun je dus waarschijnlijk een behoorlijk bedrag besparen. Offertes kunnen eenvoudig en snel online met elkaar worden vergeleken. 

Een notaris zoeken in Amsterdam

Woon je in Amsterdam en heb je een notaris nodig? Ook dan ga je op zoek naar de goedkoopste notaris. Het zoeken naar een notaris Amsterdam is heel eenvoudig. Er kan online naar de goedkoopste notaris Amsterdam worden gezocht. Het is mogelijk om maximaal vier offertes gratis aan te vragen. Ook jij vindt zo ongetwijfeld een notaris die bereid is om tegen een laag tarief een testament op te stellen.