Zo kies je de juiste fiets

Zo kies je de juiste fiets

Er zijn diverse situaties waarin de fiets pakken de beste optie is. Als je op dit moment geen goede fiets hebt, dan kan het lastig zijn om te bepalen wat voor fiets het meest geschikt is voor jou. Elke fiets heeft namelijk andere voor- en nadelen. Om onze lezers te helpen bij deze keuze, hebben wij enkele fietsen onder elkaar gezet.

 

De stadsfiets is handig voor kleine afstanden

Als je van plan bent om een fiets te kopen die je vooral in en rondom je woonplaats wilt gebruiken, dan is de stadsfiets een zeer geschikte optie. Stadsfietsen zijn stevig en kun je voor een paar honderd euro al krijgen.  Wel hangt de prijs uiteraard af van de soort fiets die je koopt. Het ene merk brengt betere fietsen op de markt dan de ander. Als je op zoek bent naar een herenfiets voor in de stad, dan kun je de zoektocht starten online. Via het internet worden er namelijk erg veel soorten fietsen tegen een scherp tarief aangeboden. 

 

Snel grote afstanden afleggen

Mocht je het leuk vinden om snel grote afstanden af te leggen met een fiets, dan kun je het beste kiezen voor een racefiets of een fiets met elektromotor. Met een racefiets kun je met relatief weinig inspanning hoge snelheden behalen. Dit maakt het erg leuk om grote afstanden af te leggen. Als je graag grote afstanden af wilt leggen en liever niet te uitgeput ergens aankomt, dan kun je het beste kiezen voor een elektrische fiets. Met een elektrische fiets kom je snel van A naar B en behoud je plezier in het fietsen. 

 

Een opvouwbare fiets

Als je graag gebruikt maakt van de trein, maar het niet prettig vindt om na de treinrit te moeten lopen, dan kun je het beste kiezen voor een opvouwbare fiets. Deze fiets kun je eenvoudig mee de trein in nemen en bovendien makkelijk ergens opslaan. Als je bijvoorbeeld geen tuin hebt, dan kun je de fiets eventueel ook binnen zetten. Hij neemt namelijk weinig ruimte in beslag en is zeer licht van gewicht. 

 

Een tweedehands fiets kopen

Het is begrijpelijk dat je liever niet te veel geld uitgeeft aan een fiets. Vooral als je weet dat je er niet super veel gebruik van gaat maken. In dat geval kun je er het beste voor kiezen om een tweedehands fiets aan te schaffen. Er zijn diverse plekken waar je een tweedehands fiets kunt kopen. Zo kun je naar een fietsenwinkel gaan en opgeknapt model kopen, maar daarnaast ook via Marktplaats op zoek gaan naar een goede tweedehands fiets.