Zo richt je de slaapkamer gezellig in als je alleen woont

Zo richt je de slaapkamer gezellig in als je alleen woont

Alleenwonende mannen staan er niet bepaald om bekend ontzettend goed te zijn in het gezellig inrichten van hun huis. Zeker de slaapkamer niet. Jij bent de enige die er komt, dus waarom zou je moeite doen? Toch kan een fijne slaapkamer jouw leefervaring een stuk verbeteren. Dat begint al bij iets simpels als een mooi dekbedovertrek 1 persoons. Zo maak je de slaapkamer gezellig!

Een kleurenpalet kiezen

Begin met het samenstellen van een kleurenpalet met één of twee hoofdkleuren die je gebruikt voor de muren en accentkleuren voor spullen en bijvoorbeeld je kussensloop. Lichte kleuren werken in de slaapkamer vaak het beste, omdat je hier het best van tot rust komt. Kies bijvoorbeeld voor beige of gebroken wit.

De muur

Een muur waar aandacht aan besteed is, kan de sfeer van de slaapkamer een stuk verbeteren. Naast het mooi schilderen van je muur kun je er ook voor kiezen op zoek te gaan naar een behangetje waar je één muur mee kunt opleuken, of voor een landelijke look een deel van de muur (bijvoorbeeld achter je bed) te beplakken met houten wandbekleding. Als je een mooie oude muur hebt, kunnen de originele bakstenen heel stoer en industrieel ogen.

De vloer

Ook de vloer speelt een belangrijke rol in de sfeer van de slaapkamer. Hout is altijd mooi en sfeervol, maar moet in sommige gevallen wel onderhouden worden met wax of lak. Laminaat is een goedkoper en onderhoudsvriendelijker alternatief, dat in looks hout ontzettend kan benaderen. Voor mensen met een hekel aan koude voeten is tapijt een uitstekende keuze voor de vloer, omdat dit materiaal isolerend werkt.

De meubels

Een slaapkamer is natuurlijk niets zonder meubels. Kies de materialen van je meubels harmonieus uit, passend bij de rest van het kleurenpalet van je slaapkamer. Wederom is hout altijd een goed idee. Je kunt er altijd nog voor kiezen om je houten meubels te schilderen zodat het meer in harmonie is met het kleurenpalet, maar geef je meubels nooit dezelfde kleur als de muur. Een tv-meubel met uitschuifbare tv is ook super multifunctioneel en kan je kamer binnen mum van tijd een stuk gezelliger maken.

Verlichting

Verlichting maakt een ruimte echt gezellig. Naast een grote plafondlamp heb je de mogelijkheid nodig om sfeerlicht in de ruimte te creëren met wat nachtlampjes of mooie spots aan de muur. Heerlijk om die aan te kunnen knippen wanneer je al wat vroeger in bed kruipt om nog even een boekje te lezen. Of wat dacht je van een lavalamp, of een LED strip onder de rand van je bed? Dit geeft een hele gezellige gloed en je kunt de kleur vaak zelf aanpassen aan de sfeer.

Afmaken

Maak je slaapkamer af met mooie accessoires. Maak lege muren minder kaal met mooie schilderijen of je favoriete ingelijste foto’s. Voor een gezond slaapklimaat zijn een paar planten ook een ideale keuze voor op de slaapkamer. Planten hier en daar voorzien de lucht in jouw slaapkamer van verse zuurstof, waardoor je beter slaapt. Jasmijn, valeriaan en Lavendel zijn erg geschikt. Hoe ga jij je kamer gezellig maken?