5 tips om je planten het beste te laten groeien

5 tips om je planten het beste te laten groeien

Het verzorgen van planten is altijd een uitdaging. Sommige planten zijn erg makkelijk te onderhouden, terwijl andere juist heel snel doodgaan. Wat kun je nou het beste doen om je planten een gezond leven vol met groei te geven? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

Zet je planten in een pot

Begin jij net met het verzorgen van planten? Koop dan verse, nieuwe planten van bakker.com zodat je met een frisse start kunt beginnen. Het eerste wat je moet dan als je een nieuwe kamerplant hebt voor in je huis is hem in een pot zetten. Hierdoor krijgen de wortels van de plant nieuwe ruimte en dus energie om zich te nestelen en te groeien. Een sierpot ziet er dus niet alleen mooi uit maar heeft ook nog een functie! Gooi onderin de pot nog een paar hydrokorrels voor een extra gezonde plant.

Licht, licht & licht

Kamerplanten zijn best een beetje kieskeurig. Je planten staan graag in de zon, maar ook weer niet de hele dag. Kies dus een plek waar de plant bijvoorbeeld goede ochtendzon krijgt en dan de rest van de dag niet in de felle zon staat. De avondzon kan natuurlijk ook. De planten moeten daarnaast af en toe worden gedraaid. Hiermee voorkom je dat de plant scheef gaat groeien. Pas wel op, want draai de plant niet meteen 180 graden, maar doe dit in kleine stapjes.

Juiste hoeveelheid water geven

Niet alleen met licht zijn je kamerplanten een beetje kieskeurig. Ook met het geven van water moet je goed opletten. Te weinig water is niet goed voor je kamerplant, maar te veel water zeker niet! De planten drinken alleen de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Als je te veel water geeft dan kan het zijn dat de plant verdrinkt omdat de wortels dan niet meer goed kunnen werken. Je plant zal dan dood gaan. Pas dus goed op!

Zorg voor de juiste luchtvochtigheid

Kamerplanten vinden het niet alleen fijn om water te krijgen als drinken. Ook de bladeren moeten bij sommige kamerplanten goed worden verzorgd. Veel huizen zijn niet vochtig genoeg in vergelijking met de ideale omstandigheden voor jouw kamerplanten. Besproei je plant dus regelmatig met een plantenspuit. Je kamerplanten zullen hier intens van gaan genieten! Ook een bakje water aan je radiator hangen is hiervoor een optie.

Opbinden van de takken

Groeit je plant echt heel snel door jouw harde inzet en groene vingers? Dan is het handig om de takken op te binden. Gebruik hiervoor kleine stokjes bij de kleinere takken en voor de langere stevige takken iets grotere stelen. De stokjes zullen voor extra stabiliteit zorgen. Hierdoor kan de plant zich weer beter ontwikkelen en groeien. Ook blijft de plant door de stokjes recht groeien. Wel is het belangrijk om de planten genoeg ruimte te geven.

En onthoud: planten zijn essentieel voor een gezellig interieur. Ze mogen dus best lekker groeien! Succes!